6 kk ilmainen perusmaksu

Valitse Tuntisähkö, tarjoamme ensimmäiset 6 kuukautta ilman perusmaksua, jonka jälkeen perusmaksu on 2,95 €/kk. Etu on voimassa vain uusille Tuntisähkö-asiakkaille.

Valitse sinulle sopivin pörssihintainen sähkösopimus

Pörssisähkösopimuksella voit hyödyntää sähkön hinnan vaihteluita ja pienentää sähkölaskuasi. Pörssisähkösopimukset ovat toistaiseksi voimassa eivätkä vaadi määräaikaista sitoutumista. Hinnoittelu noudattaa sähköpörssi Nord Poolin spot-hintoja. EKO Tuntisähkö on tuotettu tuulivoimalla.

Tuntisähkö

Nyt 6 kk ilman perusmaksua.

Sopimus: toistaiseksi voimasssa
Tuotantotapa: sekasähkö
Hinta: spot-hinta + 0,29 snt/kWh
Perusmaksu: 2,95 €/kk

Tee sopimus

Tutustu Tuntisähköön

EKO Tuntisähkö

Ekologista SLL:n sertifioimaa tuulisähköä, hinta vaihtelee tunneittain. 

Sopimus: toistaiseksi voimasssa
Tuotantotapa: 100 % tuulivoima
Hinta: spot-hinta + 0,39 snt/kWh
Perusmaksu2,95 €/kk

Tee sopimus

Tutustu EKO Tuntisähköön

Mitä on pörssisähkö?

Vattenfallin pörssisähkö lyhyesti

Pörssisähkösopimuksella voit hyödyntää sähkön hinnan vaihteluita ja pienentää sähkölaskuasi. Sähkö hinnoitellaan tunneittain sähköpörssi Nord Poolin Suomen hinta-alueen spot-hinnoin. Voit siis suunnitella etukäteen sähkönkulutustasi seuraavan vuorokauden edullisimmille tunneille.

Sähköpörssin spot-tuntihinnat ovat nähtävinä edellisenä päivänä Vattenfallin ja Nordpoolin sivuilla sekä Fingridin tarjoamissa tuntihintamobiilisovelluksissa. Vattenfallin asiakkaana voit seurata omaa sähkönkäyttöäsi ja sen kustannuksia Vattenfallin Oma energia -palvelussa.

Tuntisähköasiakkaalla tulee olla jatkuvasti päällä oleva, tuntisarjaa toimittava etäluettava sähkömittari. Sähkömittarityypin voi tarkistaa paikalliselta jakeluverkonhaltijalta.

Pörssisähkön sanasto

Pörssisähkö
Tarkoittaa Nord Poolista hankittavaa markkinahintaista sähköä.

Tuntisähkö
Vattenfallin sähkösopimus, jonka hinnoittelu on täysin läpinäkyvä, sillä se perustuu Suomen hinta-alueen tuntikohtaisiin spot-hintoihin sähköpörssissä.

Spot-hinta
Sähkön todellinen markkinahinta tunti tunnilta Nord Poolissa.

Nord Pool
Kauppapaikka, jossa sähköä myyvät tuottajat ja sähkön jälleenmyyjät kohtaavat. Sähkön markkinahinnat muodostuvat sähköpörssissä tunnin tarkkuudella kysynnän ja tarjonnan mukaan.

Tuntihinnan muodostuminen

Tuntisähkö-sopimuksen hinnoittelu on täysin läpinäkyvä, sillä se perustuu Suomen hinta-alueen tuntikohtaisiin spot-hintoihin. Spot-hintaan lisätään Suomessa kulloinkin voimassaoleva arvonlisävero sekä Vattenfallin marginaali 0,29 snt/kWh. Lisäksi laskutetaan perusmaksu, joka on 2,95 €/kk.

Yhden tunnin kustannus on kyseisen tunnin sähkönkäyttö kerrottuna vastaavan tunnin Tuntisähkö-sopimuksen hinnalla (arvonlisäverollinen spot-hinta + marginaali). Kuukauden kustannus on puolestaan kuukauden kaikkien tuntien kustannusten summa.

Esimerkkilaskelma yhden tunnin kustannuksesta, jolloin sähköä käytetään 10 kWh ja Suomen hinta-alueen arvonlisäverollinen spot-hinta on 3,68 snt/kWh.

Tuntisähkö-sopimuksen hinta  (3,68 + 0,29) 3,97 snt/kWh
Sähkön käyttö   10 kWh
Tunnin kustannus (3,97 snt/kWh x 10 kW) 39,7 snt 

Esimerkkilaskelmassa on käytetty vuoden 2015 tuntispot-hintojen keskiarvoa 2,97 snt/kWh (alv 0 %).