Ihanaa ja lämmintä ystävänpäivää!

Jaa positiivista energiaa lähimmillesi tänään vaikka leipomalla heille vaahtokarkkeja. Tässä Kinuskikissan mukava ystävänpäivän resepti.

Vaahtokarkki-resepti

14.2.2017

Vaahtokarkit

Ainekset:

9 liivatelehteä
2 dl vettä
4 dl mansikan makuista tomusokeria
1 ½ dl sokeria
1 dl vaaleaa siirappia
3 huoneenlämpöistä valkuaista
2 tl vanilja-aromia

Vuokaan:
tomusokeria

Pinnalle:
mansikan makuista tomusokeria


Vuoraa neliskanttinen, reunallinen vuoka (25 x 32 cm) leivinpaperilla. Ripottele leivinpaperin päälle runsaasti tomusokeria.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Mittaa kattilaan vesi, mansikkatomusokeri, sokeri ja siirappi. Erottele valkuaiset valmiiksi kulhoon.

Kuumenna lastalla sekoitellen vesi-sokeriseos kiehuvaksi. Säädä liesi keskilämmölle ja jatka keittämistä ilman sekoittelua. Laita paistomittari kattilaan. Seos on valmista, kun se saavuttaa 127 asteen lämpötilan.

Aloita valkuaisten vatkaaminen kovaksi vaahdoksi kymmenen astetta aikaisemmin. Näin sokeriseos ja vaahto valmistuvat suunnilleen yhtäaikaisesti.

Kun sokeriseos on valmista, lisää siihen liotetut liivatteet ja vanilja-aromi.

Kaada seos hyvin ohuena nauhana pienissä erissä, hitaasti vatkaten valkuaisvaahdon joukkoon. Jatka vaahdotusta vielä kymmenen minuuttia vatkaimen keskinopeudella.

Kaada vaahtokarkkimassa vuokaan. Anna jähmettyä huoneenlämmössä noin seitsemän tuntia.

Ripottele leivinpaperin päälle mansikkatomusokeria. Kumoa vaahtokarkkilevy sen päälle.
Sydämen muotoa voit kokeilla ottamalla levystä sydänmuotilla kuvioita tai leikkaa paloiksi öljytyllä veitsellä ja kierittele palat joka puolelta mansikkatomusokerissa, jotta pinta ei jää tahmaiseksi.

Vaahtokarkit säilyvät huoneenlämmössä ilmatiiviissä rasiassa tai muovipussissa pari viikkoa.

Viimeistelyvinkki: Voit laittaa vaahtokarkit pieneen pussiin tai lasipurkkiin ja solmia ympärille koristenauhaa tai juuttinarua, niin saat kokonaisuudesta kauniin paketin.

Ihanaa Ystävänpäivää <3

Alkuperäinen resepti : Kinuskikissa

Kysy chatissa