Tuntisähkö
Pienennä sähkölaskuasi Tuntisähköllä

Hyödynnä vuorokauden edullisimmat tunnit

Tee sopimus

Tuntisähkö

Pörssisähkösopimuksella voit hyödyntää sähkön hinnan vaihteluita ja pienentää sähkölaskuasi. Sähkön tuntihinta määräytyy sähköpörssi Nord Poolin Suomen hinta-alueen spot-hinnoin. Voit siis suunnitella etukäteen sähkönkulutustasi seuraavan vuorokauden edullisimmille tunneille.

Sähköpörssin spot-tuntihinnat ovat nähtävinä edellisenä päivänä Vattenfallin ja Nordpoolin sivuilla sekä Fingridin tarjoamissa tuntihintamobiilisovelluksissa (Windows, Android, iPhone). Vattenfallin asiakkaana voit seurata omaa sähkönkäyttöäsi ja sen kustannuksia Vattenfallin Oma energia -palvelussa.

Tuntisähkö

Tuntisähkö

  • Hyödynnä vuorokauden edullisimmat tunnit
  • Sähkön markkinahintaa seuraava pörssisähkö
  • Läpinäkyvä hinnoittelu
  • Nyt erikoishintaan: ensimmäiset 6 kk perusmaksu 0 €   

Pörssisähkön edut

  • Pysyt hyvin ajan tasalla sähkön hintakehityksestä.
  • Sähkösi hinta päivittyy päivittäin pohjoismaisen Nord Pool -sähköpörssin markkinahinnan mukaisesti.
  • Sähkölaskusi perustuu todelliseen tuntikulutukseen ja kyseisen tunnin Spot-hintaan.
  • Tuntisähkö-sopimus on toistaiseksi voimassa ja voit halutessasi vaihtaa sen helposti määräaikaiseen, kiinteähintaiseen sopimukseen.

Sähkön tuntihinta tuntisähkösopimuksessa

Tuntisähkö-sopimuksen hinnoittelu on täysin läpinäkyvä, sillä se perustuu Suomen hinta-alueen tuntikohtaisiin spot-hintoihin. Spot-hintaan lisätään Suomessa kulloinkin voimassaoleva arvonlisävero sekä Vattenfallin marginaali 0,29 snt/kWh. Lisäksi laskutetaan perusmaksu, joka on 2,95 €/kk.

Spot-hinta on sähkön todellinen markkinahinta. Pohjoismainen sähköpörssi Nord Pool laskee ja julkaisee seuraavan vuorokauden tuntikohtaiset spot-hinnat joka päivä noin kello 14. Spot-hinta määräytyy pörssissä sen mukaan, kuinka paljon sähköä on tarjolla suhteessa tarpeeseen eli kulutukseen. Lisäksi hintaan vaikuttaa hieman myös se, millä Nord Poolin hinta-alueista sähkö kulutetaan. Suomi on yksi yhtenäinen hinta-alue, joten spot-hinta on sama koko maassa.

Sähkön tuntihinta on kyseisen tunnin sähkönkäyttö kerrottuna vastaavan tunnin Tuntisähkö-sopimuksen hinnalla (arvonlisäverollinen spot-hinta + marginaali).  Kuukauden kustannus on puolestaan kuukauden kaikkien tuntien kustannusten summa.

Esimerkkilaskelma yhden tunnin kustannuksesta, jolloin sähköä käytetään 10 kWh ja Suomen hinta-alueen arvonlisäverollinen spot-hinta on 3,68 snt/kWh.

Tuntisähkö-sopimuksen hinta (3,68 + 0,29)           3,97 snt/kWh
Sähkön käyttö 10 kWh
Tunnin kustannus (3,97 snt/kWh x 10 kW) 39,7 snt
Esimerkkilaskelmassa on käytetty vuoden 2015 tuntispot-hintojen keskiarvoa 2,97 snt/kWh (alv 0 %).

Katso sähkön ajantasaiset tuntihinnat.

Sähkölasku kuukaudessa

Sähkölaskusi suuruus vaihtelee kuukausittain, koska Tuntisähkön hinta seuraa tarkasti pohjoismaisessa sähköpörssissä toteutuneita hintamuutoksia. Saamme sähkön kulutustiedot suoraan verkkoyhtiöltäsi ja saat meiltä laskun kerran kuukaudessa.

Tuntisähköasiakkaalla tulee olla jatkuvasti päällä oleva, tuntisarjaa toimittava etäluettava sähkömittari. Sähkömittarityypin voi tarkistaa paikalliselta jakeluverkonhaltijalta.

Smart PLug edestä ja sivulta

Tuntisähkö-asiakasetu:
Sähkösyöpöt kuriin Smart Plugin avulla – kun ajastat laitteet Smart Plugilla, voit ohjata ne päälle kun haluat, esim. edullisimpien tuntien aikaan. Näin saat otettua kaiken hyödyn vuorokauden alimmista spot-hinnoista. Kätevää, eikö vain! Nyt saat Smart Plugin -50% alennuksella. Kannattaa saman tien ostaa useampi ja hyödyt enemmän. Etu on voimassa 31.5.2017 asti.

Koodi: SPOTPLUG50

Kultainen Jopo-polkupyörä

Tee sähkösopimus ja voita Jopo

Kun teet sähkösopimuksen Vattenfallin verkkosivuilla 15.3–15.5.2017 välisenä aikana osallistut samalla upean kullan värisen Jopon arvontaan.

Arvonnan säännöt

Vattenfall chat

Energiafiksut tuotteet