Laskutustavat

Laskutus- ja maksutavat

Vattenfallilla on käytössä seuraavat laskutustavat:

  • e-lasku
  • suoramaksu
  • sähköposti
  • paperi
  • verkkolaskutus (yritykset)

Jos haluat muuttaa esim. laskutusväliä tai -tapaa (sähköposti/paperi), ilmoita muutoksesta asiakaspalveluumme joko täyttämällä internet-sivujen yhteydenottolomake tai soittamalla puh. 020 722 9000 arkisin klo 9–17 (mpm/pvm).

E-lasku

E-lasku on turvallinen ja nykyaikainen, arkea helpottava tapa maksaa laskut. E-laskun maksaminen hoituu napin painalluksella, lasku säilyy pankin arkistossa, ja voit ottaa laskut vastaan ajasta ja paikasta riippumatta. E-lasku on myös ympäristöystävällinen, kun paperitulostetta ei synny.

Asiakkaanamme voit saada laskusi suoraan verkkopankkiisi. E-laskun käyttöönotto on helppoa. Pankkien internet-palveluissa voit tehdä ilmoituksen, että jatkossa laskusi voi toimittaa verkkopankkiisi.

Toimi seuraavasti:

  • Kirjaudu verkkopankkiisi ja etsi verkkopankkisi valikosta kohta “E-lasku”, “E-laskusopimukset” tai “Tee e-laskusopimus”
  • Hae laskuttajaksi Vattenfall Oy
  • Täytä verkkopankkisi pyytämät laskun maksamiseen vaadittavat tiedot. Laskun tunnistetieto on laskun viitenumero.

Kun ilmoitus e-laskun käyttöönotosta on saapunut meille, paperilaskun lähetys loppuu ja laskut menevät suoraan omaan verkkopankkiisi. Jos ilmoitus ei ole ehtinyt meille ennen seuraavaa laskutusajoa, saat seuraavan laskun vielä entisellä laskutustavalla (paperilasku tai sähköpostilasku).

Lisätietoa verkkopankkipalvelusta saat omasta pankistasi tai asiakaspalvelustamme.

Suoramaksu

Suoramaksu vastaa entistä suoraveloitusta. Saat laskuttajalta tiedot laskusta sopimallasi tavalla (esimerkiksi postitse), ja pankki maksaa suoramaksun tililtäsi eräpäivänä.

Paperi- ja sähköpostilasku

Käytä maksujen yhteydessä aina laskulla olevaa viitettä. Jos viitteen käyttäminen ei ole mahdollista ilmoita asiakasnumerosi ja laskunumerosi maksun yhteydessä.

Pankkiyhteystietomme ovat:

Vattenfall Oy
Y-Tunnus:1842073-2 (FI18420732)
IBAN: FI3318203000040212
BIC/SWIFT: NDEAFIHH

Vattenfallin laskun voit saada myös sähköpostin kautta. Sähköpostiviesti sisältää laskun ja linkin, jonka kautta voit maksaa laskun oman pankkisi verkkopalvelussa. Sähköpostilasku käy kaikkien pankkien asiakkaille.

Ohjeet sähköpostilaskun maksamiseen.

Lukemaan perustuva laskutus eli täsmälaskutus

Lasku perustuu etäluettavasta mittarista noudettuun lukemaan tai asiakkaan ilmoittamaan mittarinlukemaan. Tällöin maksat vain käyttämästäsi energiasta.

Tasaerälaskutus poistuu vuonna 2016. Jatkossa laskutamme kulutuksen perusteella. Jos kulutustietoja ei ole saatavilla, laskutamme arvion perusteella, joka perustuu aiemmin mitattuun kulutukseen.

Vattenfall chat
  • Yhteystiedot

Usein kysyttyä