• Hyödynnä vuorokauden edullisimmat tunnit

Voit hyödyntää sähkön hinnan vaihteluita ja pienentää sähkölaskuasi kohdentamalla sähkönkulutusta edullisille tunneille.

  • Läpinäkyvä, sähköpörssiä seuraava hinnoittelu

Sähkösi hinta päivittyy tunneittain pohjoismaisen Nord Pool -sähköpörssin mukaisesti. Näet tuntihinnat jo edellisenä päivänä.

  • Ei määräaikaista sitoutumista

Sopimus on toistaiseksi voimassa eikä sitä ole sidottu määräaikaan.

Voit valita myös EKO Tuntisähkön

Voit myös valita pörssihintaan ekologista tuulisähköä. EKO Tuntisähkö on SLL:n sertifioimaa EKOenergiaa.

Tutustu EKO Tuntisähköön

Tuntisähkö

Tuntisähkö-sopimuksella voit hyödyntää sähkön pörssihinnan vaihteluita ja pienentää sähkölaskuasi. Voit siis suunnitella etukäteen sähkönkulutustasi seuraavan vuorokauden edullisimmille tunneille.

Pörssihintaisen sähkön edut

  • Pysyt hyvin ajan tasalla sähkön hintakehityksestä.
  • Sähkösi hinta päivittyy päivittäin Nord Pool -sähköpörssin mukaisesti.
  • Sähkölaskusi perustuu todelliseen tuntikulutukseen ja kyseisen tunnin Spot-hintaan.
  • Sopimus on toistaiseksi voimassa, mutta voit helposti vaihtaa sopimuksesi kiinteähintaiseen sopimukseen.

Tuntisähköasiakkaalla tulee olla jatkuvasti päällä oleva, tuntisarjaa toimittava etäluettava sähkömittari. Sähkömittarityypin voi tarkistaa paikalliselta jakeluverkonhaltijalta.

Tuntisähkön hinta

Tuntisähkö-sopimuksen hinnoittelu on täysin läpinäkyvä, sillä se perustuu Suomen hinta-alueen tuntikohtaisiin spot-hintoihin. Spot-hintaan lisätään Suomessa kulloinkin voimassaoleva arvonlisävero sekä Vattenfallin marginaali 0,29 snt/kWh. Lisäksi laskutetaan perusmaksu, joka on 2,95 €/kk.

Sähkön laskutus

Sähkölaskusi suuruus vaihtelee kuukausittain, koska Tuntisähkön hinta seuraa tarkasti pörssissä toteutuneita hintamuutoksia. Saamme sähkön kulutustiedot suoraan verkkoyhtiöltäsi ja saat meiltä laskun kerran kuukaudessa.

Tuntisähköasiakkaalla tulee olla jatkuvasti päällä oleva, tuntisarjaa toimittava etäluettava sähkömittari. Sähkömittarityypin voi tarkistaa paikalliselta jakeluverkonhaltijalta.

Tutustu Tuntisähkö-sähkösopimuksen sopimusehtoihin

  • Hyödynnä vuorokauden edullisimmat tunnit
  • Läpinäkyvä, sähköpörssiä seuraava hinnoittelu
  • Ei määräaikaista sitoutumista, sopimus on voimassa toistaiseksi
Tee sopimus

Sähkönkuluttajan pieniä ekologisia tekoja 

Sauna

Jos saunot kesäisin sähkösaunassa, käytä sitä tehokkaasti: lämmitä vain niin lämpimäksi kuin on tarpeen äläkä pidä lämpöjä turhaan odottamassa saunomista. Muista myös sammuttaa kiuas heti käytön jälkeen.

Luonnonvalo

Suomen kesä on lyhyt, mutta valoisa. Hyödynnä valo pesemällä ikkunat ja avaamalla verhot, jolloin sähkövalaistukselle ei ole tarvetta.

 

Kylmäketju

Kesällä kauppareissulle kannattaa ottaa mukaan kylmälaukku. Tällöin ostokset säilyvät paremmin, eivätkä pääse lämpenemään tai sulamaan matkalla. Säästät myös kylmälaitteita tarpeettomalta lämpökuormalta. Tyhjä kylmälaukku autossa kaiken varalta ei paljon paina.

Ulkokuivaus

Ota ilo irti tuulisista ja lämpimistä kesäpäivistä, ja vie pyykit kuivausrummun sijaan ulos kuivumaan. Pyykin kuivaus kuivausrummussa kuluttaa yleensä enemmän energiaa kuin pyykin pesu pesukoneessa